Naar school in Lier

Inschrijven voor het huidige schooljaar 2023-2024

Voor het huidige schooljaar kun je inschrijven in de school waar nog vrije plaatsen zijn.

In de rubriek "Vrije plaatsen" vind je een overzicht van de vrije plaatsen op de datum zoals opgegeven.

Voor een inschrijving moet je fysiek op de school zelf aanwezig zijn.

 

Inschrijven voor schooljaar 2024-2025

Gaat je zoon of dochter vanaf september 2024, of later, naar een nieuwe kleuterschool of lagere school? Op dit moment kun je nog niet inschrijven.

Alle scholen van Lier en Koningshooikt werken met een digitale aanmeldingsprocedure. Meer informatie hierover gaan we vanaf december 2023 verspreiden, dus ook via deze website.

 

 

Het buitengewoon onderwijs

Lees meer informatie op buitengewoon onderwijs

Plaats voor iedereen!

Er is voor elk kind van Lier en Koningshooikt een plaats in een school in Lier of Koningshooikt, maar niet altijd in de school die het dichtste bij is of in de school waar je kind het liefst naar toe zou gaan.

Is er geen plaats in de school? Dan komt je kind op de wachtlijst terecht. De school geeft je een document “Mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving”. Dit is een bewijs dat je kind op de wachtlijst staat.

Komt er een plaats vrij, dan zal de school je contacteren wanneer het je beurt is om in te schrijven.

Voor de inschrijvingen voor schooljaar 2023-2024 is de school verplicht om de volgorde van de wachtlijst te respecteren. Wie bovenaan staat, komt eerst aan de beurt. Elke school moet deze volgorde respecteren tot en met 6 oktober 2023. Voor kinderen geboren in 2021 moet de school de volgorde van de wachtlijst respecteren tot en met 30 juni 2024.