kidslier

Inschrijven voor het huidige schooljaar

Voor het huidige schooljaar kun je inschrijven in de school waar nog vrije plaatsen zijn.

In de rubriek "Vrije plaatsen" vind je een overzicht van de vrije plaatsen op de datum zoals opgegeven.

Voor een inschrijving moet je fysiek op de school zelf aanwezig zijn. Hou hierbij rekening met de corona-maatregelen die gelden op de school. Voor alle andere vragen neem je best contact op met de school.

 

Inschrijven voor schooljaar 2022-2023

Gaat je zoon of dochter vanaf september 2022 naar een nieuwe kleuterschool of lagere school?

Op dit moment kun je je kind nog niet inschrijven in een school in Lier of Koningshooikt.

Alle scholen van Lier en Koningshooikt werken met een aanmeldingsprocedure. Hoe werkt dit?

Stap1: Het kiezen van een school

In de rubriek “scholen” vind je een overzicht van alle scholen in Lier en Koningshooikt. Voor meer informatie neem je best contact op met de school.

Kies enkele scholen uit. Hoe meer scholen je aanduidt tijdens het aanmelden, hoe meer kans je hebt om je kind in te schrijven in een school die je hebt gekozen.

Opgelet: is je kind geboren in 2020 en er is al een broer of zus op dezelfde school? Dan heeft je kind voorrang om in te schrijven en moet je niet naar de volgende stappen gaan.

Dit wil zeggen dat de school de inschrijving niet kan weigeren omdat er geen plaats is.

Inschrijven met voorrang kan tussen 10 januari 2022 en ten laatste op 31 januari 2022.

Laat deze periode NIET voorbij gaan!

Stap2: Digitaal aanmelden

Digitaal aanmelden kan vanaf 7 maart 2022 om 9u. De link om aan te melden, zal dan op deze website beschikbaar zijn.

De aanmeldingsperiode eindigt Op 25 maart 2022 om 17u. Je hebt dus drie weken de tijd om aan te melden. Het tijdstip waarop je aanmeldt, heeft geen invloed op het resultaat.

De computer zal alle aangemelde kinderen ordenen. Hoe dit gebeurt, lees je in de rubriek “Hoe werkt het”. Begin april ontvang je een e-mailbericht met het resultaat. Je krijgt informatie over in welke school je je kind kan inschrijven.

Stap3: Inschrijven

Heb je goed nieuws. Ga je kind inschrijven in de school die is toegewezen. De periode om in te schrijven loopt van 19 april 2022 tot en met 13 mei 2022.

Laat deze periode NIET voorbij gaan!

Opgelet: heb je NIET aangemeld?
Dan moet je wachten tot 18 mei 2022 om je kind in te schrijven in een school waar er nog vrije plaatsen zijn overgebleven.

 

Informatie of hulp nodig?

Neem gerust contact op met de school. Hou er wel rekening mee dat de school alleen tijdens de schooluren bereikbaar is.

Het buitengewoon onderwijs

Lees meer informatie op buitengewoon onderwijs

Plaats voor iedereen!

Er zal voor elk kind van Lier en Koningshooikt een plaats zijn in een school in Lier of Koningshooikt, maar niet altijd in de school die het dichtste bij is of in de school waar je kind het liefst naar toe zou gaan.

Is er geen plaats in de school die je had gekozen? Dan komt je kind op de wachtlijst terecht. De school geeft je een document “Mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving”. Dit is een bewijs dat je kind op de wachtlijst staat.

Komt er een plaats vrij, dan zal de school een nieuwe leerling kunnen inschrijven.

Voor de inschrijvingen voor schooljaar 2022-2023 is de school verplicht om de volgorde van de wachtlijst te respecteren. Wie bovenaan staat, komt eerst aan de beurt. Elke school moet deze volgorde respecteren tot en met 7 oktober 2022. Voor kinderen geboren in 2020 moet de school de volgorde van de wachtlijst respecteren tot en met 30 juni 2023.